14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Труханів острів у Києві хочуть оголосити ландшафтним заказником

На території островів є рослини і тварини, які внесені до конвенції про охорону дикої флори та фауни й природних середовищ у Європі та Червоної книги України.

У Київраді на засіданні постійної комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати підтримали проект рішення, згідно із яким Труханів острів оголосять ландшафтним заказником місцевого значення.

До території ландшафтного заказника входять острів Труханів та острів Міжмостний, їхня площа становить близько 27,44 гектара. Землекористувачами цієї території є КП «Дарницьке лісопаркове господарство» та КП «Плесо».

«Територія майбутнього ландшафтного заказника – 14 озер, листяний ліс, рідкісні види рослин і тварин. Дуже важливо вберегти цю територію від недобросовісних забудовників. А надання статусу природно-заповідного фонду Трухановому острову якраз унеможливить використання цих земель для забудови та меліорації», – зазначив голова комісії Київради Олександр Міщенко.

На території островів також є рослини та тварини, які внесені до конвенції про охорону дикої флори та фауни й природних середовищ у Європі та Червоної книги України. Створення ландшафтного заказника також допоможе «зберегти цінні природні комплекси та представників острівної флори і фауни столиці».

Щоб рішення набрало чинності, його мають розглянути та підтримати депутати на пленарному засіданні Київради.

Раніше ми розповідали, що у Києві висадили сто тополь на місці раніше зрубаних дерев.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак