12.6 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Паризька опера скасувала виступ танцівника Полуніна

Паризька опера відкликала запрошення зірці балету Сергію Полуніну на виступ у постановці «Лебединого озера» через «гомофобні і сексистські коментарі» в соцмережах.

Художня директорка Паризької опери Аврелія Дюпон написала танцівникам, що раніше погоджений виступ Полуніна не відбудеться. Вона назвала його «талановитим артистом», проте зазначила, що його публічні вислови не відповідають цінностям компанії, – передає Радіо Свобода.

У грудні 2018 року Сергій Полунін оприлюднив у своєму Instagram допис, в якому закликав артистів балету «бути більш мужніми».

«Жінки у світі зараз намагаються стати на місце чоловіка», – зокрема заявив він.

https://www.instagram.com/p/Br-9pH_gsbN/?utm_source=ig_embed

Очікувалося, що Полунін виконає роль принца Зігфріда в «Лебединому озері» версії балетмейстера Рудольфа Нурєєва.

У листопаді 2018 року Сергій Полунін заявив, що став громадянином Росії і підтримує її президента Володимира Путіна. Після зміни громадянства він потрапив до бази сайту «Миротворець». Окрім того, Полунін показав татуювання з Путіним на грудях.

Сергій Полунін народився 20 листопада 1989 року в Херсоні. Він почав займатися гімнастикою у 4-річному віці, а вже у 9 років Сергій переїхав з матір’ю до Києва, де вступив до Київського державного хореографічного училища.

Від 2007 до 2012 років Полунін був прем’єром Королівського балету в Лондоні. Від 2012 року він виступав у російських театрах.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак