9.3 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Nike скасувала продаж колекції японського дизайнера. Bін підтримував протестуючих у Гонконзі

Компанія Nike скасувала продаж спортивного взуття від японського дизайнера Юна Такахасі. Це сталося після того, як на сторінці його студії «Undercover» в Instagram з’явився пост на підтримку демонстрацій у Гонконзі.

Пізніше студія видалила пост із підтримкою жителів Гонконгу, які протестують проти прийняття поправок до закону про екстрадицію. Undercover назвали це помилкою і особистою думкою Такахасі, – передає Громадське.

Як повідомляє телеканал, після цього колекція взуття Nike від Такахасі потрапила до чорних списків китайських магазинів. Вони зняли її із продажу без пояснення причин.

https://www.instagram.com/p/Byzvn4bBE5f/?utm_source=ig_embed

Ритейлер взуття Nike в Китаї «YYSports» повідомив виданню Financial Times, що отримав від американської компанії термінове повідомлення про відкликання колекції Такахасі, старт продажів якої планувався 14 червня. Журналісти відзначають, що це, скоріше за все, пов’язано з тим, що Nike боїться втратити китайський ринок.

9 червня відбулася найбільша політична демонстрація в Гонконзі з моменту його переходу від британського до китайського правління в 1997 році в межах угоди «одна країна, дві системи», що гарантує особливу автономію, включаючи свободу зібрань, свободу преси й незалежну судову систему. «Громадянський фронт за права людини», який організував акцію, заявив про понад 1,3 мільйона учасників. Також демонстранти перекрили дві ключові траси у регіоні.

Нагадаємо, німецька влада зобов’язала Daimler відкликати 60 тисяч дизельних Mercedes-Benz.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак