11.5 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Іранський метал-гурт засудили до багаторічного ув’язнення та ударів батогом

Учасників іранського метал-гурту Confess звинуватили в богохульстві та заклеймили через контакти з опозиційними до іранського режиму ЗМІ.

Про це інформує Slukh media.

Учасники гурту Араш Іхлані та Нікан Хосраві нещодавно заочно отримали вирок у вигляді 2-х та 12,5 років ув’язнення відповідно. Також артистам призначали 74 удари батогом. Таким було рішення за справою, що тягнеться ще з 2015 року. Тоді дует Confess арештували через те, що їхня музика і тексти носять образливий для ісламу та іранського чинного режиму посил.

У 2017 році їх відпустили під залог. Потім вони втекли до Туреччини, подали апеляцію і переїхали до Норвегії, де продовжують займатися музикою. Днями, після оголошення вироку суду, Confess випустили нову пісню Evin. Так називалася тюрьма в Ірані, де дует сидів під час розгляду справи. Трек увійде до альбому Revenge at All Costs, який також було записано під час попереднього ув’язнення музикантів.

В Ірані діють обмеження щодо рок-музики. Наприклад, влада дозволяє в основному інструментальну музику, у той час як тексти мають бути обов’язково мовою фарсі та узгоджені з міністерством культури.

Нагадаємо, електронний поп-гурт «Раёк» випустив дебютний трек «Волнами».

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак