10.4 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Гігантський “острів” з пластикового сміття утворився в морі біля Корсики

Біля узбережжя французького острова Корсика утворився плавучий “острів” з пластикового сміття довжиною в кілька десятків кілометрів.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The Local.

Кластер в даний час розташований між Корсикою і італійським островом Ельба. Тонни пластика переносилися туди течіями в Середземному морі, які несли сміття на північ.

“Ризик полягає в тому, що якщо будуть погані метеорологічні умови, наприклад, північно-східний вітер влітку, ми побачимо масове прибуття пластика на корсиканське узбережжя”, – сказав Франсуа Галгані з корсиканського відділення французького Інститут морських досліджень.

Він повідомив, що через місцеві течії концентрації пластика часто можна знайти в тому ж місці, де в даний час знаходиться “острів”.

Галгані сказав, що на відміну від гігантських пластикових скупчень, які утворюються в Тихому океані або в Атлантиці, один з районів Корсики є “тимчасовою зоною накопичення”, яка може тривати від декількох днів до максимум трьох місяців.

За оцінками екологів, у Світовий океан щороку потрапляють вісім мільйонів тонн пластику, забруднюючи води і загрожуючи видам, які його поглинають.

Звалища пластикових відходів, що циркулюють в Тихому океані, більші, ніж території Франції, Німеччини та Іспанії разом узяті, і швидко збільшуються.

Раніше ми писали, що у Німеччині відкрили завод, який не викидає парникові гази.

ПО ТЕМІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

10,086Вентиляторитак